Archive for 11/18/13



Dutch firm Architecten Consort just completed a wavy new skyscraper that brings a fascinating change to the cityscape of Seoul, South Korea. The undulating glass facade of GT Tower East makes it look different from every angle. The 427 foot (130 meter) high-rise stands out even further because it appears to drop down below street level. Many sustainability measures were integrated into the design, including a well-insulated facade, the installation of solar panels for generating power, and a lot of natural light and ventilation to create a pleasant working environment.


This project, commissioned by a very particular client, takes place in a residential neighborhood in the east of the city of Lima. The challenge: to solve the program and user requirements on uneven ground with a very steep double. The location of the lot and the view of a portion of the city would be crucial for the development of the proposal. The main objective of the customer, an elderly lady, was to begin a new phase in his life and felt an air of renewal and modernity. The project should respond to this need and ensure the functional comfort for daily functioning. More..






The Great Mosque of Samarra is a 9th-century mosque located in Samarra, Iraq. The mosque was commissioned in 848 and completed in 851 by the Abbasid caliph Al-Mutawakkil who reigned from 847 until 861.

Commanding the heart of your neighborhood, the Yorkville corners on the secret gem of tree-lined McMurrich Street, with the convenience and ease of access of Davenport Road. Just steps from transit and the finest shopping, cuisine, culture, entertainment and parks that make yorkville the most sought-after neighbourhood in Canada. With striking architectural features, unique angles and cool, clean finishings, The Yorkville will bring a refreshingly modernistic presence to the Yorkville neighbourhood, designed to reflect the quality of the area and its urban spaces. More..




Villa Roces is integrated in an oblong terrain of about 70m long and 30m wide, situated in the forest surroundings of Bruges. The concept consists of a 50 m long and a 4.20 m high wooden wall flanking 6 m wide glass box is disposed. The house is built along a wall with the intention to meet the lack of light and reflect the presence of the forest, the verticality of the trees, etc. The 54m long wall functions as a background for the transparant volume in front. The wall is not only visible at the outside, but also continuously visible at the inside. More..

The conversion of an old dry-cleaning shop between party walls in the Gracia district court into a home-studio for a young family is a fantastic opportunity to rethink the use of an unused place and optimize the conditions. It is proposed a system to enable the inhabitants to live in an single space arranged around the patio, where the bathroom is the only enclosed piece. All activities take place in a single room with visual contact with the patio. To achieve this, all the partitions that enclosed small rooms with no natural light or ventiliation were removed and the openings were extended to the exterior. More...


Architectural planning and Interior design for a house of 250 Sqm. Plot size 750 Sqm. The house occupies a full rectangular shape on the majority of the site. Most of the house is planned on one floor – ground floor. A small basement includes a guest room and storage room. The internal plan is directed north-south for optimal day light and east –west for optimal natural ventilation. More...

Shantih is a refuge. She is composed of multiple contrasting and duelling identities. She is modest and elaborate, finely crafted and possibly repetitive, big, loud and bright while also sombre, eerily mysterious and pensive. Her two arms wrap around and hold onto the land sloping away from her towards the infinite sea. Shantih is located in Hunts Point, Nova Scotia, a small beach town in Queen’s County. The region’s wide harbours, fisheries, abundant timber and waterways attracted French fishermen and fur traders as early as the sixteenth century and American settlers from Colonial New England in 1759. More...

This unobtrusive and elegant suspended 360° pivotable fire is stylish and compact. It is now also available with a glass door, which provides excellent thermal efficiency.



Located in the neighborhood of Jardins and in an avenue with busy traffic, the building faced north emerges as a strong and organic ‘incarnation’ of this tropical city and takes form by absorbing these aggressions. Though it is imponent, the construction isn’t autonomous, nor blind or deaf – it is born from its local energy and uses that to give the environment new meanings, in a boomerang-like effect.

The ‘Glass House Mountain House’ in Maleny, celebrates its site, perched on the edge of the remnant rim of the Glass House range, as well as the essence of its place – ‘sky and mountains’. Translated into a place of ‘glass and stone’  inextricably connected to its landscape it has qualities of being anchored, robust and earthbound as well as being transparent, light and floating.



- Copyright © 2012 Real WoWz -Shinpuru v2.3- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -